Kosten domeinnaam registratie website

Een herkenbaar adres is een heel belangrijk iets. Dat geldt niet alleen voor jouw huis, maar het geldt ook zeker voor een bedrijfsnaam. We hebben het dan over een bedrijfsnaam die je op het internet plaatst. Jij wil niet dat jouw website verloren gaat in de zee van websites die er op het internet staan. Dat is dan ook gelijk de reden waarom mensen hun website laten vastleggen in een domeinnaam. Ze willen gevonden worden en goed herkenbaar zijn.

De post waar het meeste te verdienen valt

Wie denkt dat een ICT specialist veel verdient heeft absoluut gelijk. Er gaan kapitale bedragen om in de wereld van het internet. De plek waar echter het meeste te verdienen valt is die van de domeinnamen. Wie een bepaalde VIP als domeinnaam wil laten vastleggen kan daar zomaar duizenden euro’s per jaar voor neerleggen. Heel veel domeinnamen worden al vastgelegd voordat het evenement ook maar goed en wel heeft plaatsgevonden. Denk bijvoorbeeld aan een koninklijk huwelijk. We keken voor jou naar de prijzen van een domeinnaam registratie. We keken naar een aantal veel voorkomende registraties en de prijs die daarbij hoort.

Van accountant tot review

In principe kan je bijna ieder gebied op het internet wat er echt toe doet laten vastleggen als een domeinnaam. Wanneer jij je vrij hebt gevestigd als accountant is het verstandig om de domeinnaam aan te passen aan jouw beroep. Je kan er dan ook voor kiezen om achter jouw bedrijfsnaam de domeinnaam .accountants te laten vastleggen. Het is een manier om ervoor te zorgen dat klanten jouw bedrijf als eerste zien wanneer ze een accountant online gaan zoeken. Het tarief is een soort investering voor het aankomende jaar, want je zal met de geringe kosten die het met zich meebrengt behoorlijk wat extra klanten krijgen. Een reviewsite kan ook behoorlijk wat geld in het laatje brengen. Met de toevoeging .review achter jouw website kom je behoorlijk in de kijker te staan, wat jou eveneens behoorlijk wat extra klandizie oplevert. Een originele domeinnaam is, kortweg, een goede investering op het internet.

Kan je iedere domeinnaam kiezen

Je kan niet iedere domeinnaam kiezen die je zelf maar wil; je moet deze laten registeren. Er zijn specifieke bedrijven die domeinnamen registreren; het is aan jou waar je naartoe gaat. We keken voor jou naar een aantal domeinnamen en gaan straks in op de kosten die eraan verbonden zijn.

Welke domeinnaam kies je Eenmalige kosten Jaarlijkse kosten
.co.com 28 euro
.accountants 90 euro
.bank 149 euro 980 euro
.cheap 34 euro
.jobs 45 euro 130 euro
.review 34 euro

 

Eén website met meerdere namen

Je kan er ook voor kiezen om jouw website meerdere namen te geven. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor ‘jansenkinderfietsen.nl’ en daarnaast voor ‘goedkopekinderfietsen.nl’. Je noemt een dergelijke tweede naam een alias. Veel internetproviders bieden jou de gelegenheid om een aantal aliassen toe te voegen aan een website. Je betaalt daar doorgaans wat extra voor in de zin dat je een luxueuzer en completer pakket afneemt bij de webhost waar jouw internetpagina staat. Je betaalt dan een bepaald bedrag per maand extra voor deze dienst; het zorgt ervoor dat je op meerdere manieren gevonden kan worden en dat de naam van je website in een alias vertelt wat jouw bedrijf voor winkelnering heeft.

Waar hangen de kosten vanaf

Hoeveel je betaalt voor een domeinnaam hangt af van een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoe exclusief is de naam. Een exclusieve toevoeging zoals .bank zal een behoorlijk bedrag met zich meenemen. Dat komt doordat het een term is die wereldwijd wordt gebruikt en waar een hoop geld in omgaat. Wanneer er veel valt te verdienen door de toevoeging van een bepaalde domeinnaam moet je er flink voor betalen wanneer jij je onder die naam registreert.
  • Hoe gewild is de naam. Een banenwebsite kan zich op allerlei manieren op het internet profileren. Feit is dat het toevoegen van een domeinnaam als .jobs een behoorlijk imago meegeeft aan jouw website, en dat het een behoorlijk gewilde naam is. Het is geen naam die bij een tijdelijk evenement hoort, maar die een blijvende waarde heeft. De naam is dan ook behoorlijk gewild. Je betaalt ervoor om de exclusieve eigenaar van deze domeinnaam te zijn.

Vraag offertes op

Wil jij een domeinnaam laten registreren, dan doe je er goed aan om eerst offertes op te vragen. Het voorkomt dat je straks voor een onaangename verrassing komt te staan. Je vraagt offertes op met deze knop.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.