Kosten goedkoopste website

Een eigen website is een kostbaar bezit. Toch zijn er veel mensen die niet het geld hebben om een heel dure website te laten bouwen en te onderhouden. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen zoeken naar de kosten van een goedkope website. Wij keken voor jou naar de kosten van de goedkoopste soorten websites. Voor een paar euro kan je al behoorlijk wat op het internet plaatsen.

Soorten goedkope websites

Wie goedkoop een website wil kan voor een aantal mogelijkheden kiezen. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.

  • De doe het zelf website. Hierbij mag je denken aan een website die je bouwt volgens een template. Je kiest zelf heel globaal de lay out van jouw website en daarnaast maak je zelf de teksten en afbeeldingen die erop komen te staan. Een paar voorbeelden van deze doe het zelf websites zijn bijvoorbeeld Jimdo en Strato. Het zijn websites waarbij je eerst één of een paar maanden gratis gebruik mag gaan maken van de dienstverlening waarna je de volle prijs gaat betalen voor de website. Die kosten zijn niet hoog, maar denk eraan dat er niet altijd realistische beloften worden gedaan. Zo wordt er bijvoorbeeld gezegd dat Google jouw website altijd in de zoekresultaten zal vermelden. Waarom dit niet zo is, daar komen we straks op terug.
  • De goedkope prefab website. Een professioneel webdesign bedrijf maakt voor jou een kant en klare website. Het is een website waarvoor het webdesign bedrijf zelf gebruik maakt van een template die ze klaar hebben liggen voor deze aanvragen. Er wordt een uiterst lage kostprijs berekend voor het maken van deze website. Wil je er periodiek onderhoud aan hebben, dan zal je die diensten apart bij het webdesign bedrijf moeten afnemen.
  • Een goedkope website op maat. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een heel eenvoudige website op maat te laten maken. Je besteedt dit uit aan een (freelance) webdesigner die voor jou binnen ongeveer 10 a 15 uur een website in elkaar zet. Er wordt geen gebruik gemaakt van standaard graphics, en daarnaast worden de teksten niet overgenomen uit een standaard database. De website is daardoor redelijk uniek te noemen.
  • Een webdesigner per uur. Heb jij al helemaal op een rij staan hoe de website eruit moet komen te zien; dan is een webdesigner die per uur wordt ingehuurd ook nog een oplossing. Afhankelijk van de ervaring van de webdesigner en de complexiteit van de opdracht wordt er een bepaalde prijs berekend.
Wat voor goedkope website wil je Omschrijving van de website Variabele kosten die je extra af kan nemen Hoe is de prijs berekend Prijs
Een doe het zelf template Een website die je zelf bouwt aan de hand van een template. Je kan een beperkt aantal mogelijkheden inbouwen op de website; een reactieformulier is wel mogelijk, maar verdere opties vaak niet. Het schrijven van de teksten voor jouw website zodat deze vindbaar is door een zoekmachine Per stuk 0 tot 15 euro
Een goedkope prefab website Een website die je laat bouwen door een bedrijf. De teksten van de website worden deels overgenomen of je moet ze zelf aanleveren. De content is niet uniek. Teksten laten schrijven voor jouw website zodat deze vindbaar is door een zoekmachine en onderhoud plegen aan jouw website Per stuk 99 tot 150 euro
Een goedkope website op maat Een website die je laat bouwen door een bedrijf. De teksten zijn redelijk uniek en de rest van de content is dat ook. Er zitten interactieve zaken in de website gebouwd. De lengte van de website bedraagt ongeveer 5 a 6 pagina’s. Er is een hoofdmenu maar er zijn geen submenu’s. Submenu’s inbouwen

Een abonnement op de updates door dit bedrijf

Per website Tussen 450 en 600 euro
Een webdesigner per uur Een professionele webdesigner die voor jou helemaal aan de hand van jouw omschrijving en pakket van eisen een website samenstelt. De prijzen zijn afhankelijk van de ervaring van de webdesigner en de complexiteit van de website De diensten van de webdesigner wanneer er updates moeten worden gedaan aan de website. Per uur Tussen 50 en 100 euro

 

  • Als jij zekerheid wil dat jouw website gevonden wordt. Aanbieders van goedkope of gratis websites aan de hand van een template beloven dat jouw website door Google wordt gevonden. Denk eraan dat dit enkel het geval is wanneer jij in de tekst voor de website op de juiste manier gebruik maakt van SEO. Als jij zekerheid wil dat dit het geval is zal je dan ook de teksten moeten laten schrijven door een professioneel schrijver.

Vraag offertes op

Wil jij een goedkope website, dan kan je hier offertes opvragen. Je krijgt gelijk een aantal offertes toegestuurd die je kan vergelijken. Jouw voordeel kan behoorlijk oplopen waardoor je goedkoop een stuk ruimte op  het internet hebt.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.