Kosten Typo3

Een website is een kostbaar bezit. Allereerst betaal je flink voor het laten bouwen van een website maar vervolgens moet deze ook nog eens geregeld worden onderhouden. Steeds minder mensen sluiten een abonnement af bij een webdesigner voor een eigen website onderhoud; liever onderhouden ze zelf hun website vanuit hun eigen werkplek of huisadres.

Typo 3 voor websites die regelmatig onderhoud vergen

Webwinkels zijn het overduidelijke voorbeeld van websites die heel regelmatig onderhoud nodig hebben. Je moet er dan ook goed op letten wanneer je een webwinkel hebt dat je dit onderhoud niet moet laten uitvoeren door een webdesigner of een ICT specialist. Het zorgt ervoor dat er voortdurend beweging is op jouw website en dat deze vaker uit de lucht is dan dat hij online is. Wie een website wil die hij van buitenaf vanuit meerdere bronnen kan bewerken kiest voor Typo 3.

De specifieke kosten van Typo3

Het frappante van Typo3 is dat er geen kosten aan de programmatuur zelf zijn verbonden. Deze is eigenlijk gratis te downloaden en er zitten ook geen verborgen abonnementskosten in verwerkt. Wat je wel nodig hebt is een website die op basis van Typo3 is opgezet. Deze website kan je onmogelijk zelf maken; je hebt er de hulp van een webdesigner bij nodig. Je krijgt dan en website op basis van CMS. De website is kant en klaar, maar is door jou altijd weer verder aan te passen. Zo kan je zelf je voorraadbeheer bij bijvoorbeeld jouw website bijhouden.

Een website met Typo3

We deden navraag naar de kosten van een website met CMS, en we kwamen tot de volgende inzichten:

Wat voor website wil je Specificaties Aantal uren werk Prijs
Een basic website 5 a 6 pagina’s, zonder interactieve functies en niet zelf te onderhouden 10 uur Gemiddeld 500 euro
Een website die snel is Uniek design website en CMS waardoor je via Typo3 jouw website zelf kan bijhouden en een voorraadbeheer kan hanteren voor jouw klanten Tussen 20 en 30 uur Gemiddeld 1450 euro

 

 

Hoe komt de prijs tot stand

Hoeveel jij betaalt voor een website met Typo3 bepaal je voor een groot deel zelf aan de hand van keuzes die je maakt bij de aanbesteding van de klus. We hebben een aantal van die keuzes op een rij gezet.

  • Hoe uitgebreid moet de website worden. Een website met Typo 3 die slechts 5 a 6 pagina’s beslaat zal een stuk minder kosten dan een uitgebreide website met Typo 3. De programmeur en webdesigner zal er een stuk meer werk aan hebben wanneer het een uitgebreide website is. Je zit daarentegen niet met het probleem dat de website op een bepaald moment uitgebreid moet worden en jij daar de mankracht niet voor hebt.
  • Wil je een rekenmodule op de website hebben. In het geval van een webwinkel kan je ervoor kiezen om een rekenmodule te laten inbouwen op jouw website. Jouw voorraad wordt dan automatisch aangepast terwijl de klanten bestellingen doen op jouw website. Daar komt nog eens bij dat er dus altijd een up to date weergave van de voorraad is. Jij maakt hier eerst wel meer kosten voor, maar de klanten zullen dit waarderen en daardoor geregeld bij jouw webwinkel langskomen.
  • Heb jij de capaciteit om zelf de website te beheren. Met Typo 3 kan je zelf vanuit een aantal bronnen een website beheren en voorraden aanpassen in combinatie met teksten. Je moet daar echter wel de capaciteit voor hebben. Groeit dit jou boven het hoofd, dan zal je de hulp van een webdesigner of een ICT specialist nodig hebben die deze zaken voor jou uitvoert. Je betaalt hier dan wel meer voor.
  • Een pakket inclusief webhosting. Laat je een website maken met Typo 3, dan komen daar altijd maandelijks bepaalde kosten bij. Het zijn de kosten voor webhosting oftewel het gebruik van jouw stukje ruimte op het internet. Je betaalt daar tussen de 10 en 15 euro per maand voor. Je huurt de ruimte op het internet namelijk bij een server, en daar moet nu eenmaal voor betaald worden. De webdesigner die jouw website bouwt heeft doorgaans de mogelijkheid om jou een stuk webhosting aan te bieden.

Vraag offertes op

Wil jij gebruik maken van een website met Typo 3, dan doe je er verstandig aan om eerst offertes op te vragen. Je krijgt dan gelijk een aantal online offertes om te vergelijken met aanbiedingen van webdesigners die met dit systeem werken. Door goed te vergelijken en te kiezen kan jij gelijk flink besparen.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.