Kosten webdesigner

Wie een onderneming heeft of als blogger actief is in ons land heeft minimaal een eigen website nodig. Dat klinkt als een heel luxe iets in een tijd waarin je via een bedrijf als Strato kant en klaar een template kan krijgen om in te vullen, maar de praktijk wijst uit dat het pure noodzaak is. De reden hiervan is eigenlijk heel eenvoudig; wil jij gevonden worden op het internet, dan is de opbouw van jouw website essentieel. Het is dan ook niet voor niets dat een eigen website een heel gekoesterd bezit is bij ondernemers. We keken voor jou hoeveel je kwijt bent voor een professioneel webdesigner.

Een ontwerper met verstand van marketing

Jouw eigen website is voor jou een marketing instrument. Wanneer je dit zo bekijkt snap je gelijk veel meer over de achtergrond van webdesigners. Ze maken niet alleen mooie plaatjes; ze hebben daarnaast heel veel kijk op marketing. Ze weten precies wat klanten willen zien wanneer ze een website bezoeken en daar spelen ze op in. Een ontwerper van commerciële websites is dan ook half een creatieve ontwerper en half een assistent marketing; ze maken een prachtige website voor jou die klanten zal aantrekken.

Hoeveel betaal je aan een webdesigner

Je kan een webdesigner op meerdere manieren inhuren. Heb je al een heel vastomlijnd idee hoe jouw website eruit moet komen te zien; dan kan een webdesigner wel inschatten hoeveel uren hij daarmee bezig zal zijn. Zet je doelen nooit te laag. Ga niet voor alleen een mooi plaatje wanneer iemand op jouw website klikt, maar ga gelijk voor een website compleet met reactieformulier en meerdere interactieve mogelijkheden.

Wat voor website wil jij Hoeveel uur is een webdesigner er aan kwijt Wat is de prijs van een website
Een standaard website met 5 pagina’s met interactieve content Tussen 7 en 10 uur werk Gemiddeld 500 euro
Een website die snel navigeert met een uniek design en een systeem CMS waarmee je zelf de webpagina’s verder kan aanpassen Tussen 22 en 30 uur werk Gemiddeld 1500 euro
Een website die groot is en complex waar prijzen in staan zoals een webshop van een groot bedrijf Tussen 100 en 350 uur werk Tussen 5000 en 21000 euro

 

  • Als je genoegen neemt met een ‘dertien in een dozijn website’. Stel jij geen heel hoge eisen aan jouw website en neem je genoegen met de standaard functies op een beperkte website, dan kan jij het prima af met de eerste website variant. De webdesigner heeft er beperkt werk aan, en de website zal niet overmatig veel klanten aantrekken.
  • Als je een exclusievere website wil. Wil jij een website die gemakkelijk zelf aan te passen is met extra teksten op de pagina’s, dan kies je voor de tweede optie. Je krijgt een website waar klanten naartoe navigeren om er vervolgens langere tijd op door te brengen. De kosten gaan voor de baten uit.

Hoe is de prijs samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor een webdesign bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt bij de aanvraag bij de webdesigner:

  • Welk aantal pagina’s heeft jouw website ongeveer nodig. Per pagina zal de webdesigner een bepaalde werktijd hanteren. Een gemiddelde website heeft ongeveer 5 a 6 pagina’s.
  • Hoeveel lay-outs moeten er voor jouw website ontworpen worden. Eén lay-out is mooi, maar het maakt de website wat saai en het navigeert redelijk lastig voor de bezoeker die de weg zal kwijt raken op jouw website.
  • Heb je al een digitale huisstijl ( en zo niet, moet die gelijk ontworpen worden). Een logo, maar ook een vaste lay-out van jouw website kan naar wens en naar smaak worden gemaakt samen met de website.
  • Wil jij een menu met meerdere submenu’s op jouw website hebben. Een website met meer dan 10 pagina’s navigeert het gemakkelijkste met een hoofdmenu en submenu’s. Voor deze functie betaal je uiteraard meer.
  • Wil jij een nieuwsbriefmodule op jouw website. Nieuwe klanten houd je vast op jouw pagina via een nieuwsbrief. Op die manier laat een bezoeker zijn ‘digitale voetsporen’ na op jouw website waarna je hem gemakkelijker weer kan traceren.
  • Wil jij een meertalige website. Een website in het Nederlands, Frans, Engels en Duits is geschikt wanneer je ook internationale klanten wil gebruiken. Maak niet de fout dat je Google Translate al het werk laat doen. Je komt dan met vreemde kromme zinnen te zitten.
  • Wil jij een website die zowel voor vaste computerapparatuur (HTML) als mobiele apparatuur te gebruiken is.
  • Hoe hoog wil jij scoren in Google met jouw website. De webdesigner zal in samenwerking met een schrijver SEO teksten laten schrijven waardoor de zoekmachine jouw website gemakkelijker zal terugvinden.
  • Heb je al teksten voor jouw website.

Ga nu aan de slag

Een eigen website is iets waar je niet te lang mee moet wachten. Vraag daarom nu offertes op om te vergelijken. Je krijgt gelijk een aantal vrijblijvende offertes in jouw mailbox zodat jij een indicatie van de prijs hebt en je bovendien direct kan profiteren van voordeel.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.