Kosten website Drupal

Websites zijn razend populair. Nagenoeg iedere particulier en bedrijf heeft een eigen stuk ruimte op het internet. Een systeem wat veelvuldig wordt gebruikt om een website met meerdere mogelijkheden mee te ontwerpen is Drupal. Drupal is een zogeheten open source platform waarbij dus meerdere gebruikers gegevens kunnen toevoegen aan de website. Een website die gebouwd is met Drupal is dan ook door meerdere mensen te onderhouden, wat zorgt voor een hoop gebruiksgemak in grotere organisaties.

Een site met meerdere onderdelen

Drupal onderscheidt zich van andere websites en computersystemen doordat er veel flexibiliteit mogelijk is bij de website. Je kan het uiterlijk aanpassen naar iedere wens, en daarmee kan je de website een heel andere uitdrukking geven. Je kan ook de toegankelijkheid aanpassen wanneer er sprake is van en probleem met de snelheid en de navigatie van de site. Daarnaast kan je de content op alle gebieden veranderen. Zo is het mogelijk om een poll te plaatsen op de website, maar je kan ook een reactie mogelijkheid of een review mogelijkheid toevoegen.

Waarop Drupal zo populair is

Het is juist vanwege het laatstgenoemde gedeelte dat Drupal zo gewild is. Bezoekers van een website willen niet meer passief rondkijken; ze willen hun aandeel leveren aan de website en ze willen bovendien contact met andere gebruikers kunnen hebben. Doordat Drupal zorgt dat er een community ontstaat op het internet is het een magneet om bezoekers naar een (zakelijke) website te kunnen trekken.

De zakelijke mogelijkheden van Drupal

Drupal heeft een aantal zakelijke mogelijkheden die niet ongenoemd moeten blijven. Zo is er een mogelijheid om afbeeldingen centraal op te slaan en ze te hergebruiken als een bestandsbijlage. De leverancier weet op die manier precies hoe de klant een product heeft ontvangen. De aanwezigheid van een gastenboek en een chat verhogen het gebruiksgemak voor beide partijen; de klant kan rechtstreeks in contact treden met de leverancier wat zorgt voor een direct digitaal spoor van de klant over een website.

Drupal als intranet

Doordat een site die met Drupal is gemaakt zoveel mogelijkheden biedt voor de gebruikersrollen en voor de gebruikerspermissies, in combinatie met de workflow- en DMS mogelijkheden is de site voor meerdere doeleinden geschikt. Je kan er een intranet platform van maken waarmee zowel de klanten als het personeel een stuk kunnen beheren. Denk bijvoorbeeld aan een eigen account van de klant op een site waar hij zijn bestellingen kan volgen en kan beheren.

Waar koop je een Drupal website

Het spreekt voor zich dat je een Drupal website niet zomaar kant en klaar kan kopen; het is een website die speciaal voor jou op maat wordt gemaakt. Daarbij moet je erop rekenen dat er een team van ICT experts met jouw verzoek aan het werk gaat om een website samen te stellen. De betaling van een dergelijk team gebeurt op basis van uurloon. Om te voorkomen dat er gesteggel ontstaat met een leverancier over het aanpassen en bouwen van een website met Drupal is er het idee van de knipkaart ontstaan. Je koopt een knipkaart voor Drupal en vervolgens kan je de diensten van een webbureau inschakelen.

Hoeveel kosten de diensten van een Drupal webbureau

Een webbureau biedt de diensten aan in staffelvorm. Dat wil zeggen; hoeveel meer uren service je van hun afneemt, hoeveel later de kosten per uur zijn. We hebben gekeken naar de kosten van een dergelijk bureau en kwamen tot de volgende conclusies:

Wat voor dienst neem je af Tarief knipkaart 5 uur Tarief knipkaart 10 uur Tarief knipkaart 15 uur Tarief knipkaart 20 uur Tarief knipkaart 30 uur
Onderhoud, beheer, hosting van de Drupal website 310 euro 595 euro 874 euro 1160 euro 1710 euro
Updaten van laatste versie van Drupal 7 of 8 website 310 euro 595 euro 874 euro 1160 euro 1710 euro

 

  • Als je al een website hebt. Heb je al een Drupal website, dan is het met regelmaat nodig dat hier onderhoud aan wordt gepleegd. Voor de veiligheid moeten er geregeld updates worden doorgevoerd en er moeten back ups worden gemaakt van het systeem. Bij een probleem op de site wordt de laatste back up teruggeplaatst. Je kan hiervoor een abonnement in de lagere vormen afnemen zoals we zojuist vermeldden. Denk aan een knipkaart van 5 of 10 uur. Je weet dan zeker dat je met korte wachttijden goed geholpen wordt.
  • Als je nog geen website hebt. Wordt jouw website nog gebouwd, dan kan je het tarief van een Drupal expert berekenen aan de hand van het tarief van 30 uur. Je bent dan gemiddeld 57 euro per uur kwijt voor de werkzaamheden. Hoeveel jij kwijt bent voor de bouw van de website hangt helemaal af van de complexiteit van jouw wensen.

Vraag om offertes

Wil jij een website met Drupal, dan doe je er goed aan om offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met onderstaande knop. Je krijgt dan gelijk meerdere offertes om te vergelijken toegestuurd. Je kan zelf jouw voordeel berekenen.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.