Kosten website huisstijl laten maken

Als ondernemer wil je graag gevonden worden door jouw klanten. Wanneer je echter net begint met je bedrijf weet je vaak niet waar je beginnen moet met het bouwen van een website en een huisstijl. Dat eerste begrip is bij jou al bekend; het tweede waarschijnlijk nog niet. We zullen dat eerst voor je uitleggen voor we verder ingaan op de kosten die erbij horen.

Wat is een huisstijl

Een huisstijl is eigenlijk alles wat je nodig hebt naast een website wanneer je als ondernemer aan de slag wil. Je wil een pakkend logo hebben waaraan mensen jouw bedrijf gelijk kunnen herkennen. Dat logo kan je laten ontwerpen door een grafisch vormgever. Deze grafisch vormgever zal jou in veel gevallen een pakket bieden van een logo ontwerp, visitekaartjes, correspondentiemateriaal en enveloppen in verwerkt zitten. Je koopt dus de diensten van een professioneel bedrijf eenmalig in waardoor jouw bedrijf gelijk herkend wordt in de post en op het internet.

Wie maakt voor jou een website en huisstijl

Het internet wordt momenteel overspoeld door mensen die zich grafisch vormgever noemen. Niet o vreemd, want het is een razend populaire opleiding. Het is dan ook goed om te weten dat je voor het ontwerp van een website en huisstijl naar een grafisch vormgever kan gaan. Je kan kiezen voor een groot bureau waar meerdere grafisch vormgevers werken maar ook naar een ZZP die voor zichzelf werkt. In het geval van een bureau word je waarschijnlijk het snelste geholpen. Veel grafisch vormgevers hebben een samenwerking met een webdesigner waardoor ze voor jou het complete pakket kunnen leveren; je krijgt jouw logo in combinatie met een website en een huisstijl pakket voor één vaststaand tarief. Zo kan je gelijk aan de slag met jouw bedrijf.

Wat zit er in een pakket en wat kost het

We hebben navraag gedaan bij een aantal bedrijven wat huisstijl in combinatie met een website en logo leveren. Opvallend is dat ze allemaal hetzelfde soort tarieven berekenen. Op zich net vreemd, want op dit gebied is de concurrentie moordend. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor product wil je Wat zit erbij inbegrepen Wat kost het
Een ontwerp van een logo Een ontwerp wat modern is en uniek. Het logo wordt opgeleverd inclusief de cliché, wat wil zeggen dat jij er vrij over kan beschikken Vanaf 345 euro
Promotiemateriaal Een flyer, poster of folder afgestemd op jouw wensen. Je kan dit eveneens in de vorm van een interactieve PDF krijgen. Vanaf 250 euro
Een compleet huisstijl pakket Een logo ontwerp zoals eerder omschreven, het ontwerp van jouw visitekaartjes, het ontwerp van briefpapier en enveloppen, en dat alles drukklaar afgeleverd aan jou Vanaf 685 euro
Een totaal pakket website plus huisstijl Een zakelijke website ter waarde van 1500 euro, een logo ontwerp, het ontwerp voor jouw visitekaartjes, Een ontwerp voor jouw briefpapier en enveloppen. Dit alles eveneens drukklaar afgeleverd. Vanaf 1950 euro

 

  • Als je alleen het ontwerp wil. Bij de bovenstaande prijzen gingen we alleen uit van het ontwerp van visitekaartjes, een briefpapier en enveloppen. Wil je alles al gelijk afgedrukt krijgen, dan is dit natuurlijk mogelijk tegen meerkosten.
  • Als je alles afgedrukt wil hebben. Wil jij een compleet pakket in huis hebben met gedrukt briefpapier, bedrukte enveloppen en gedrukte visitekaartjes, dan kan dat tegen een vergoeding worden geregeld via de eigen drukkerij. Je betaalt dan een prijs in de vorm van een staffel; hoeveel meer jij bestelt; hoeveel minder per stuk jij betaalt.

Hoe de prijs tot stand komt

Hoeveel jij betaalt voor jouw website met huisstijl bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoe compleet wil je het hebben. Wil jij een website die zo helemaal klaar staat om de lucht in te gaan, dan betaal je een bedrag vergelijkbaar met het bovenstaande voor een website. Voor dat bedrag krijg je een doeltreffende website zonder extra franje en met de standaard hoeveelheid extra opties. Wil je een website die je nog zelf moet gaan invullen aan de hand van een template, dan ben je een stuk minder kwijt. Reken dan op een bedrag tussen 500 en 800 euro voor de template maar tel daar je eigen extra werk bij op.
  • Wil je onderhoud. Een website moet periodiek worden onderhouden om te voorkomen dat er storingen in ontstaan. Dit kan je eveneens aan een webdesign bureau uitbesteden. Zij brengen de klus dan weer elders onder tegen een meerprijs. Die meerprijs wisselt per webdesigner en per ICT bureau.

Vraag offertes op

Wil jij als ondernemer snel aan de start en wil je een professionele start maken, schakel dan de diensten van een webdesigner in. Je vraagt eenvoudigweg offertes op met één muisklik en daarna kan je offertes gaan vergelijken. Dat levert jou al heel snel een interessant voordeel op.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.