Kosten website Magento

De winkelsector in ons land breidt enorm uit. Dat is niet zozeer te zien wanneer je door de winkelstraat heen loopt, maar wel wanneer je op het internet kijkt. Er is een explosieve groei waarneembaar op het gebied van webwinkels. Een software applicatie die heel veel wordt gebruikt door webwinkels om hun site mee op te zetten is Magento. Wie een website wil beginnen en daar Magento voor wil gebruiken heeft een paar keuzes.

Een eenvoudige standaard webshop

Wil jij een webwinkel in de vorm van een template die je zelf kan invullen; dan kies je voor de eenvoudigste methode. De standaard webshop bestaat uit een gratis template die wordt geïnstalleerd, en daarnaast zit IDEAL als betaalmethode opgenomen. Je kan ook andere zaken zoals een extra taal, BTW en verzendkosten laten meenemen in de configuratie van de webshop. De uitleg erbij is basic; het is aan te raden dat het personeel wat met de webshop gaat werken een cursus of training volgt om te voorkomen dat er technische problemen ontstaan.

Een uitgebreidere Magento webshop

Wanneer er een webshop nodig is die meer mogelijkheden biedt zoals een rekenmodule of wanneer er specifieke wensen zijn is er een aanpassing aan de standaard webshop nodig. Je zal dan meer moeten betalen en dat zit dan vooral in het aantal arbeidsuren van de webdesigner. Er valt vanwege het specifieke karakter van de aanpassingen geen exacte prijs te vermelden maar wel kan er een indicatie worden afgegeven. Hierbij is het nog meer dan bij de vorige webshop noodzakelijk dat het personeel goed leert werken met de webshop via een cursus.

Een heel gecompliceerde webshop

Wil jij een geavanceerde webshop met meerdere extensies, speciale webapplicaties die voor jou zijn ontwikkeld, een koppeling met de automatiseringssoftware van jouw bedrijf, een heel uitgebreide zoekfunctie met meerdere keuzemogelijkheden et cetera, dan kom je uit op een heel gecompliceerde webshop. Het gaat in de meerkosten vergeleken met de eerdere twee webshops voornamelijk om de kosten van het programmeren en het uurloon van de webdesigner.

Hoeveel kost een Magento webshop

We deden rondvraag bij webdesigners die met Magento webshops maken en kwamen tot de volgende bevindingen. De prijzen zijn heel ruwe benaderingen, waarbij rekening is gehouden met het aantal gewerkte uren voor het eindresultaat.

Wat voor product wil je afnemen Omschrijving van het product Hoe is de prijs berekend Prijs
Magento basis website/webshop Installatie van Magento met een gratis template die zelf moet worden gevuld Per installatie en configuratie 349 euro
Magento uitgebreidere website/webshop Installatie van Magento met meerdere functionaliteiten aangepast aan het pakket van eisen. Basis webshop plus extra arbeidsuren van ongeveer 50 euro per uur Tussen 500 en 1450 euro
Magento complexe website/webshop Installatie van Magento met meerdere functionaliteiten, aangepast aan pakket van eisen, met extra software toepassingen Uitgebreidere webshop met uren werk van webdesigner en/of programmeur met arbeidsuren van ongeveer 75 euro per uur Tussen 2500 en 7550 euro
Registreren van een domeinnaam     Tussen 8 en 10 euro per jaar
SSL Verzenden privacy gevoelige gegevens mogelijk maken; SSL certificaat aanvraag voor website 10 euro per jaar
Hosting Hosting van een magento webshop. Deze is specifiek gezien de zwaarte van de software en de vereiste verwerkingssnelheid Afhankelijk van het aantal producten Tussen 120 en 300 euro per jaar

 

  • Als een eenvoudige webwinkel volstaat. Wil jij een eenvoudige webwinkel omdat je een beperkt assortiment verkoopt en jouw klantenkring niet groot is; dan neem je genoegen met de basis Magento webwinkel. Je hebt beperkte kosten aan het installeren van magento in jouw computer, en daarnaast hoef je niet veel extra kosten voor de hosting te maken. De webwinkel zal goed werken en soepel navigeren. Denk aan extra opleidingskosten voor het personeel. De prijs hiervan varieert van 269 euro tot 2000 euro, afhankelijk van de hoeveelheid kennis en de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd na het volgen van de cursus.
  • Als je een gecompliceerde webwinkel hebt. Heb jij winkelvoorraad die niet zomaar per stuk in de computer kan staan; je kan met een gecompliceerde webwinkel bijvoorbeeld meetmodules in het systeem plaatsen. Dit soort modules moeten eenvoudig werken voor jouw klant en ze moeten soepel doorlopen. Daarom is er de speciale optie om extra programmatuur te laten inbouwen. Je betaalt meer voor de bouw van de webwinkel al naar gelang de duur van de programmeer werkzaamheden.

Vraag om offertes

Een webwinkel of website met Magento kan je het beste laten bouwen door een ervaren ICT expert of door een webdesigner. Je kan daarom maar beter eerst offertes opvragen. Dat doe je met deze knop. Je krijgt gelijk een aantal offertes om te vergelijken; jouw voordeel kan door goed vergelijken oplopen tot wel 20 procent.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.