Kosten website Prestashop

Webshops zijn booming business. Veel mensen zien met verbazing hoe het internet zich in rap tempo vult met webwinkels. Om een webwinkel te openen is vandaag de dag niet heel veel meer nodig; Prestashop is een template waarmee jij in een heel rap tempo je eigen webshop hebt geopend. We keken voor jou hoeveel je kwijt bent als je een webwinkel wil openen in Prestashop. Daarnaast keken we ook naar de mogelijkheden om de prijs aan te passen.

Wanneer kies je voor Prestashop

Wanneer jij een webwinkel gaat openen en je wil alleen in Nederland je handel gaan doen, kan je in principe bij elke provider een programma halen om een webwinkel mee te openen. Wat je dan krijgt is een webwinkel die net voldoet aan de eisen die de Nederlandse consument eraan stelt. De webwinkel is overzichtelijk, en daarnaast zitten er weinig extra opties bij inbegrepen. Wie kiest voor internationaal zaken doen met een product wat over de landsgrenzen heen reist kiest voor een programma wat hiervoor geschikt is. Dat is het moment waarop Prestashop het aangewezen programma is.

Internationale betaalwijzen mogelijk

Prestashop is het enige programma waar je een belangrijk aantal internationale betaalwijzen in kan laten bouwen. Dat heeft niet alleen voordelen voor de klant die op een manier kan betalen die gebruikelijk is in zijn land. Het is ook in jouw voordeel; jij weet immers dat je van een belangrijke buitenlandse klant een betaling gegarandeerd binnen krijgt terwijl je aan de gang kan gaan met de verzending. Er zit geen lastig contact met buitenlandse bankkantoren meer tussen.

Paypal in meerdere varianten

Een duidelijk voorbeeld van een veel gebruikte betaalwijze die ooit in het buitenland ontstond is Paypal. Hierbij maakt de klant een account aan waar hij zijn bankgegevens aan koppelt. Probleem bij Paypal is echter wel dat er een verwerkingsperiode overheen gaat voordat het geld bij de klant wordt afgeschreven en bij jou wordt bijgeschreven. De optie Paypal Pay now is dan ook een nieuwe variant waarbij de klant direct via Paypal een aankoop doet waardoor het geld langs de kortste weg op jouw bankrekening belandt.

Betaling per factuur

Een manier die in eigen land steeds minder wordt gebruikt, maar in landen als Zwitserland nog altijd heel populair is, is de betaling per factuur. Je stuurt een factuur naar de klant toe, en pas op het moment van betaling hiervan worden de goederen toegestuurd. Je kan ook afspreken dat de klant een termijn van 14 dagen krijgt om een factuur te betalen. Daarmee geef je als het ware de betaling uit handen aan een tussenpersoon die voor jou het geld gaat innen. Het zijn methoden waar wij in eigen land aan moeten wennen, maar die voor buitenlandse bezoekers van een webwinkel van het grootste belang zijn.

Hoeveel kost een webshop met Prestashop

Een webshop met Prestashop is iets waar niet echt een direct prijskaartje aan te hangen is. Dat komt doordat je de (gratis) basismodule kan uitbreiden met meerdere internationale betalingsmogelijkheden. Daarnaast kan je de Prestashop software voor jou laten voorbereiden in de vorm van een template waarna je zelf jouw webwinkel kan opbouwen in de template. Hier zijn ook weer aparte kosten aan verbonden. We keken dan ook voor jou naar de kosten van een Prestashop website, en naar de kosten van een paar veel gekozen internationale betaalvormen.

Welk product of betaaldienst neem je af Omschrijving Hoe is de prijs tot stand gekomen Prijs
Website Prestashop Website Prestashop opgebouwd door een webdesigner, variant met twee interactieve modules. Prijs op basis van een uurloon van 50 euro, totaal tarief voor basic webshop 680 euro
Factuur betaling Systeem wat voor al in Duitsland en Zwitserland wordt gebruikt Prijs via Prestashop winkel 30 euro
Paypal normaal Officiële Paypal methode met tussenperiode Prijs via Prestashop winkel 50 euro
Paypal Direct Paypal waarbij direct geld wordt overgemaakt; er wordt ‘voorgeschoten’ door Paypal Prijs via Prestashop winkel 60 euro

 

  • Als je standaard betaalmethoden wil. Wil jij bij Prestashop werken met standaard betaalmethoden zoals vooruitbetaling, dan hoef je geen specifieke extra betaalmethode te laten toevoegen tegen betaling aan jouw webwinkel. Je hebt er dan ook geen extra kosten aan, maar je hebt ook een minder snel betalingsverkeer met jouw klanten.
  • Als je internationaal zaken wil doen. Internationale klanten hebben vaak andere betaalwijzen dan Nederlandse klanten. Op het moment dat jij je als internationale partner wil profileren zal je dan ook internationaal erkende betaalmethoden moeten toevoegen aan jouw Prestashop winkel. Je maakt extra kosten voor deze mogelijkheid maar die mag je als een korte termijn investering beschouwen.

Prestashop in offertes

Een Prestashop openen kan je doen via een Webdesigner. Je vraagt in dat geval eerst offertes op, zodat je weet waar je ongeveer aan toe bent in jouw situatie. Dat doe je heel eenvoudig met onderstaande button. Je krijgt gelijk een aantal offertes waar jij je voordeel mee kan doen. Dat kan oplopen tot wel 20 procent.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.