Kosten website XAMPP

De tijd dat je een website liet bouwen door een externe partij lijkt wel achter ons te liggen. Tegenwoordig wordt de markt overspoeld door websites als Joomla, WordPress, Strato et centera. Het maakt het voor iedereen mogelijk om zelf een website te maken. Daar zitten een hoop voordelen aan. Je bent goedkoper uit en je hebt geen wachttijd tot je jouw website op actief kan zetten. Er zitten echter ook nadelen aan verbonden. Een groot nadeel is absoluut dat je online moet zijn voor je aan een website kan werken. Een manier om offline aan een website te kunnen werken is via Xampp.

Wat betekent XAMPP

De titel XAMPP geeft eigenlijk precies aan welke programma’s je er allemaal offline mee kan gebruiken; het komt van het vroegere WAMP wat staat voor Windows, Apache, MySQL en PHP. Het programma is beschikbaar voor Linux, Windows, Max en Solaris. De naam is dan ook veranderd nnar Xampp om de brede toegankelijkheid te benadrukken.

Hoeveel kost XAMPP

XAMPP is een compleet specifiek ontwikkeld programma. Dat wil zeggen dat het doorgaans in een pakket zit bij de bovengenoemde software pakketten. Het is dan ook om die reden dat er geen apart prijskaartje aan XAMPP hangt; het is gratis te installeren. Dit open source pakket is via websites van bijvoorbeeld Apachefriends gratis te downloaden. Wanneer je kijkt op de websites van Windows, Apache, MySQL en PHP kom je XAMPP tegen; je kan het gratis van het internet af halen. Daarna kan je offline jouw website aanpassen.

Als je iemand inhuurt om jouw website te bouwen

Wanneer jij een website wil bouwen met XAMPP kan je daar iemand voor inhuren. Dat doe je via een webhosting bureau. Je kan daar een expert inhuren die daar jouw website bouwt waarna je deze zelf als een template verder offline kan aankleden. Aan het bouwen van een website via een webhosting zijn wel tarieven verbonden; die hebben we voor je op een rij gezet.

Welke dienst laat je uitvoeren Inkoop uren tot 5 uur, per uur Inkoop uren tot 10 uur, per uur Inkoop uren tot 15 uur, per uur Inkoop uren tot 30 uur, per uur
Aanpassen

Updaten

Herstel

Hosting

62 euro 59,50 euro 58,20 57 euro
Bouwen van een complexe website Tussen 80 en 100 euro Tussen 75 en 80 euro Tussen 60 en 70 euro Tussen 50 en 60 euro

 

  • Als je alleen een website wil laten onderhouden. Koop jij enkel de diensten in van een webbureau of webdeveloper wanneer er onderhoud aan je website moet worden gepleegd of wanneer er een bug optreedt in jouw website, dan betaal je in principe het hoogste bedrag per uur voor de werkzaamheden. Je maakt slechts heel sporadisch gebruik van de diensten van een webdesigner en daardoor heeft men weinig feeling met jouw website. Goedkoop is dan in feite een vorm van duurkoop.
  • Als je een complete website wil laten bouwen. Een complete website laten bouwen is naar verhouding het goedkoopste. De webdesigner zal jouw website al kennen wanneer er een keer onderhoud aan moet worden gepleegd of wanneer er een storing optreedt. Daardoor kan hij sneller werken, en het uurtarief is daarnaast ook nog eens lager. Je moet dan wel volgens een soort knipkaart systeem inkopen dus je zit wel aan een wat hogere aanschaf vast in eerste instantie.

Hoe zijn de kosten van een website met XAMPP opgebouwd

Hoeveel jij betaalt voor een website met XAMPP bepaal je voor een deel zelf aan de hand van keuzes die je maakt; we hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoe complex moet jouw website zijn. Wil jij een website die redelijk recht toe recht aan is van 5 a 6 pagina’s, dan zal je daar een bedrag tot ongeveer 500 euro voor kwijt zijn om deze op te bouwen. Gaat het echter om een website met meerdere pagina’s, menu’s, submenu’s, dan ben je al snel meer kwijt aan de webdesigner doordat deze veel meer uren moet maken voor jouw pagina.
  • Hoe arbeidsintensief is jouw website. Een website met enkel informatie zal niet echt heel veel arbeid vergen. Wanneer er echter heel vaak door klanten informatie op jouw website wordt geplaatst zal je deze goed moeten onderhouden. Dit kost natuurlijk een hoop tijd die je kan uitbesteden aan een webdesigner. Je kan echter ook zelf via XAMPP het onderhoud van de website doen.

Informeer naar de kosten

Voordat je een website met XAMPP laat bouwen is het een goed idee om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je vraagt gelijk meerdere offertes op die je kan vergelijken; jouw voordeel zal al snel oplopen daarna.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.