Kosten WordPress Custom Made

Was het in het verleden nog zo dat alleen bedrijven een eigen website hadden, tegenwoordig wil iedereen die blogt of handel bedrijft een stukje ruimte op het internet. Stichtingen, verenigingen, particulieren; het hebben van een website is tegenwoordig bijna een must. Wie een eigen website wil hebben kan daarvoor meerdere methodes gebruiken. Het platform wat het meeste wordt gebruikt voor websites is tegenwoordig WordPress.

Van blogsite naar alleskunner

In het verleden was het zo dat WordPress een site was die alleen werd gebruikt door mensen die een blog wilden plaatsen. Dat is dan ook de methode waarmee WordPress zijn naam en faam heeft opgebouwd. Tegenwoordig worden er echter ook steeds meer commerciële sites gebouwd met behulp van WordPress. We keken voor jou naar de kosten van het laten bouwen van een WordPress website voor jouw bedrijf wanneer deze Custom made is. Dat wil zeggen; wanneer deze helemaal toegespitst is op het pakket van eisen van jouw bedrijf. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Wie maakt de WordPress custom made website Wat zit er bij de prijs inbegrepen Wat zijn variabele kosten Wat is de prijs
Jij zelf De templates van een WordPress site, een domeinnaam, hosting en een WordPress Thema. Het onderhoud van de website als je dit alsnog wil uitbesteden Tussen 20 en 50 euro
Een computerfanaat of een ZZP De prefab templates die je krijgt bij een WordPress site, maatwerk in het design van WordPress, interactieve mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een antwoordformulier en een nieuwsbriefmodule. Teksten geschreven aan de hand van seo’s waardoor de website voor een zoekmachine vindbaar is Tussen 25 en 40 euro per uur

300 tot 700 euro voor de complete WordPress site.

Een professioneel WordPress designbureau Een professionele complete WordPress website met een eigen design, met extra functionaliteiten die de website interactief maken zoals een antwoordformulier, een nieuwsbriefmodule en koppelingen naar de verdere social media.

Een aantal templates die ontworpen zijn zodat je ze zelf verder kan invullen voor zakelijke doeleinden.

Eventueel kan je een eigen thema laten opbouwen waarbij wordt ingespeeld op bedrijfsstrategie.

Het onderhoud van de website en een back-up. Ook zaken als het terugplaatsen van een back-up en het verhelpen van storingen zijn additief. Tussen 3000 en 5000 euro voor een eenvoudige site met standaard templates.

Tussen 6500 en 7500 euro voor een website die extra functionaliteiten zoals een tweede taal heeft.

Tussen 10.000 en 30.000 voor een complexe website uit de laatstgenoemde categorie.

 

Als je veel tijd hebt

Heb je veel tijd om zelf te werken aan een WordPress custom made website, en heb je een website nodig maar hoeft deze nog geen klanten aan te trekken, dan kies je aanvankelijk voor de eerste mogelijkheid. In een later stadium besteed je de opdracht verder uit wanneer je minder tijd hebt voor de website en wanneer deze wel voor commerciële doeleinden bestemd is.

Als je een klein bedrijf bent

Is jouw bedrijf klein en wil je voor jouw bedrijf niet zozeer een multifunctionele website maar meer een aardig visitekaartje waarmee mensen contact met jouw bedrijf kunnen opnemen; ga dan voor de tweede keuze. De website is eenvoudig, en het is lastig om deze website later te laten aanpassen door een groter bedrijf tot de laatste optie. Deze tweede optie is dan ook niet geschikt voor middelgrote bedrijven.

Als je een groot bedrijf bent

Is jouw bedrijf wat groter en heb je meer dan 10 man personeel rondlopen, dan is het lonend dat de WordPress site wordt gemaakt door een webdesignbureau. Jouw website moet op alle fronten compleet zijn en je wil geen trage navigatie of storingen. Je kiest dan voor een webdesignbureau en houdt rekening met het marketingbudget van jouw onderneming per jaar. Houd rekening met het feit dat bij een storing extra kosten komen kijken om de website weer te herstellen aan de hand van een back up.

De prijs verklaard

Voor een WordPress site betaal je een variabel bedrag. We keken voor jou hoe die prijs wordt bepaald.

  • Standaard design of niet. Je kan ervoor kiezen om een WordPress site volgens een standaarddesign te laten maken. In dat geval betaal je een beperkt bedrag van een paar tientjes waar je één thema voor krijgt. Jouw design is niet uniek, en dat zie je gelijk terug in het eindresultaat.
  • Een template kiezen. WordPress heeft voor alle bedrijfsgrootten een eigen template. Kies je de kleinste template dan krijg je een bepaald aantal basis pagina’s om te vullen. Je bent dan het laagste tarief kwijt bij WordPress. Kies je daarentegen voor een uitgebreidere template met meerdere modules voor bijvoorbeeld een antwoordformulier, een nieuwsbriefmodule, submenu’s of een zoekfunctie in jouw site, dan ben je al snel meer kwijt voor een template. Je betaalt dus naar wat je afneemt.
  • Een thema kiezen. WordPress werkt met behoorlijk wat thema’s. Daar wordt bij WordPress door grafisch vormgevers aan gewerkt en die kosten betaal jij dan ook terug wanneer je een dergelijk thema afneemt.

Offertes voor jouw WordPress

Wil jij een custom made WordPress, dan vraag je offertes op. Dat doe je heel eenvoudig met deze functie. Je krijgt een aantal offertes om te vergelijken en om er je voordeel mee te doen.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.