Kosten CPanel

Een eigen website is een heel kostbaar bezit. Daar waar je een complete website kan laten opzetten in graphics tegen een bepaald tarief moet deze vervolgens ook onderhouden worden. Je bent dus nooit klaar met het tarief wat je betaalt bij het bouwen van jouw website. De vervolgwerkzaamheden moeten immers ook worden uitgevoerd, en daar kan behoorlijk wat tijd in gaan zitten. Wie niet steeds gebruik wil maken van de diensten van een externe webdesigner kan gebruik maken van CPanel.

Alles begint met webhosting

Cpanel is een applicatie die tegen betaling wordt afgenomen. Meestal doe je dat via de webhost waar jij gebruik van maakt. Deze zal tegen een meerprijs jou gebruik laten maken van CPanel. Wat dat inhoudt en wat de kosten ervan zijn, daar zijn wij voor jou ingedoken. We kwamen met de volgende gegevens. Denk eraan dat dit de kosten zijn die bovenop je normale webhosting tarieven komen.

Welk CPanel pakket neem je af Vaste zaken in dit pakket (gelijk voor alle varianten) Variabele zaken in dit pakket (Specifiek voor een bepaalde variant) Hoe is de prijs berekend Prijs voor dit CPanel pakket
Junior pakket FUP Dataverkeer

30 dagen back-up

Telefonische support

E-mail support

Een gratis spamfilter

Gebruik van Linux OS

Beheer van CPanel

1 GB opslag

2 databases

25 E-mailboxen

Per maand 2,50
Basic pakket FUP Dataverkeer

30 dagen back-up

Telefonische support

E-mail support

Een gratis spamfilter

Gebruik van Linux OS

Beheer van CPanel

1,5 GB opslag

5 databases

50 E-mailboxen

Per maand 5 euro
Pro pakket FUP Dataverkeer

30 dagen back-up

Telefonische support

E-mail support

Een gratis spamfilter

Gebruik van Linux OS

Beheer van CPanel

2 GB opslag

10 databases

75 E-mailboxen

Per maand 7,50 euro
Premium pakket FUP Dataverkeer

30 dagen back-up

Telefonische support

E-mail support

Een gratis spamfilter

Gebruik van Linux OS

Beheer van CPanel

3 GB opslag

25 databases

100 E-mailboxen

Per maand 10 euro

 

  • Als je een vereniging hebt. Als vereniging is het goed om een eigen website te kunnen beheren, maar het zal niet altijd nodig zijn om een heel breed programma af te nemen. Speciaal voor verenigingen en kleine afnemers is er het Junior pakket. De kosten ervan zijn laag en de mogelijkheden zijn beperkt.
  • Als je een bedrijf hebt. Heb je een bedrijf, dan zal je aan het Junior pakket al snel te kort komen. Verstandiger is het in dat geval om het Basic, Pro of Premium pakket af te nemen, afhankelijk van het aantal werknemers wat er in het bedrijf werkzaam is. Je betaalt in dat geval enkel meer voor de uitgebreidere versie van cPanel, want de meeste zaken die je afneemt zijn vaste lasten.

Wanneer kan je gebruik maken van cPanel

cPanel is een software applicatie die niet op zichtzelf staand kan worden afgenomen. Er moet gebruik worden gemaakt van meerdere diensten die je afneemt bij de webhost. Denk bijvoorbeeld aan een database die gebruik maakt van MySQL. Daarnaast moet de website met PHP ontwikkeld zijn voordat je de cPanel applicatie ten volle kan gebruiken.

Hoe is het totale prijskaartje opgebouwd

Hoeveel je uiteindelijk betaalt voor een website met cPanel, MySQL en PHP bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Keuze 1: Hoe uitgebreid moet het pakket zijn. Je kiest altijd voor een bepaalde variant bij een pakket. Jouw keuze voor de grootte van de cPanel mogelijkheden bepaalt de prijs in zekere mate.
  • Keuze 2: Hoe vaak wil jij dat MySQL een back-up krijgt. Dit kan je aan de webhost overlaten en die zal er dan kosten voor berekenen. Je kan ervoor kiezen om jouw database eens per week, eens per maand of eens per jaar een back-up te laten maken. Een back-up die eens per week wordt uitgevoerd is in dat geval een stuk kostbaarder dan een back-up die slechts eens per jaar wordt uitgevoerd. Denk er echter wel aan dat een database die slechts eens per jaar een back-up krijgt nogal kwetsbaar is wanneer er een storing plaatsvindt. Er kan dan veel data verloren gaan.
  • Keuze 3: Hoeveel ruimte neem jij af op het internet bij jouw webhost. Wanneer je een grote website hebt die een hoop ruimte inneemt op het internet kan je prima een hoop diensten afnemen in de vorm van cPanel. Wanneer jouw webruimte echter beperkt is zit je vrijwel automatisch vast aan een kleinere variant van cPanel dan jou eigenlijk lief is. Stem deze zaken dan ook goed op elkaar af.

Een offerte op maat

Wanneer jij gebruik wil gaan maken van cPanel is het een verstandig idee om eerst offertes op te vragen van verschillende webhosts. Je doet dat met onderstaande knop. Je krijgt diezelfde dag nog een aantal online offertes in je mailbox om te vergelijken. Dat kan je een voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.