Kosten MYSQL database laten maken

Steeds vaker vragen bedrijven aan klanten om hun gegevens op het internet achter te laten. Daar waar mensen dat in het verleden behoorlijk achteloos deden – er gebeurde immers niks verkeerds met de informatie – wordt men steeds behoedzamer wanneer het hierom gaat. De reden is dat steeds meer externe partijen proberen om aan jouw privé-gegevens te komen. Je mag er van spreken dat er sprake is van internetcriminaliteit op het gebied van privacy. Wie met een veilige database voor zijn bedrijf wil werken doet er dan ook goed aan om dit geregeld te updaten.

Het systeem wat veilig is

MYSQL is een systeem voor databases wat bewezen veilig is. Er wordt continu van buitenaf toegezien dat niemand ongevraagd bij privé gegevens kan kijken van jouw klanten. Dat is iets wat wordt ingebouwd in een website, maar wat je wel goed moet laten onderhouden. Internetcriminelen staan er immers om bekend dat ze steeds inventiever worden, en wie de toename aan spam en scam op het internet ziet herkent gelijk het belang van een goede controle en update.

Een systeem waar je een ICT bedrijf voor nodig hebt

Het is nagenoeg onmogelijk om zelf een database voortdurend bij te werken, en daarnaast is het ondoenlijk om voortdurend met virusbeschermers de gegevens van jouw klanten veilig te stellen. Het is dan ook om die reden dat je een ICT bedrijf nodig hebt om jouw database met MYSQL te laten updaten. Je hebt daar wel een aantal zaken voor nodig:

  • Een hostingpakket bij een webdesigner die werkt met MYSQL. Niet iedere webdesigner en elk ICT bedrijf biedt jou een dergelijk hostingpakket; je zal eerst op de website moeten kijken alvorens het bedrijf in te schakelen.
  • Een Database die werkt met MYSQL. Werk je met een ander systeem, dan zal een update met MYSQL geen zin hebben; je moet wel een adaptable systeem hebben dus.
  • Genoeg ruimte op jouw hostingpakket. Wil jij dagelijks een back-up laten maken van jouw MYSQL database, dan heb je minimaal tien keer het formaat van jouw database nodig aan vrije ruimte in jouw hosting pakket. Maak dus nooit totaal gebruik van jouw webruimte en zorg ervoor dat je genoeg mogelijkheid voor uitbreiding hebt. Heb je minder ruimte in jouw hostingpakket, dan zal je met minder back-ups genoegen moeten nemen; denk aan eens per week of eens per maand updaten.

Hoeveel kost de bouw van een database met MYSQL

Wil jij een database laten bouwen met MYSQL, dan heb je daar een professioneel webdesigner voor nodig die een hoop kennis op dit vakgebied in huis heeft. We deden rondvraag langs een aantal webdesigners en kwamen voor jou tot de volgende inzichten:

Wat voor diensten heb je nodig Hoe is de prijs berekend Omschrijving van de werkzaamheden Prijs
Webdesign en opbouw database Per uur Beginnend webdesigner of zelfstandig webdesigner bouwt een database voor jou Tussen 50 en 70 euro
Webdesign en opbouw database Per uur Een ervaren webdesigner bouwt voor jou een database waarbij je zelf webpagina’s kan aanpassen Tussen 70 en 75 euro
Een complete database met webdesign inclusief alle aanvankelijke content Per uur Een ervaren webdesigner bouwt voor jou een database waarin al jouw data wordt opgeslagen, en waarbij je zelf back-ups kan laten uitvoeren Tussen 80 en 100 euro
Een back-up abonnement Per jaar Eens per dag wordt er een back up uitgevoerd naar je eigen FTP folder bij jouw webhost. Je hebt aan vrije ruimte op jaarbasis 10 x databaseformaat nodig 150 euro
Een back-up abonnement Per jaar Eens per week wordt er een back up uitgevoerd naar je eigen FTP folder bij jouw webhost. Je hebt aan vrije ruimte op jaarbasis 5 x databaseformaat nodig 100 euro
Een back-up abonnnement Per jaar Eens per maand wordt er een back-up uitgevoerd naar je eigen FTP folder bij jouw webhost. Je hebt aan vrije ruimte op jaarbasis 10 x databaseformaat nodig 60 euro

Hoe de prijs bepaald wordt voor jou

Hoeveel jij betaalt voor een pakket met MySQL database bepaal je voor een deel zelf door diverse opties. We hebben er een paar op een rij gezet.

  • Het toevoegen van een MySQL database. Heb je al een hostingpakket en wil je dat laten uitbreiden met een MySQL database, dan ben je daar een bepaald bedrag voor kwijt. Wil je één database laten toevoegen, dan ben je daar gemiddeld 30 euro per jaar voor kwijt. Wil je vijf databases laten toevoegen, dan zal je daar 35 euro per jaar voor moeten neertellen. Wil jij 10 databases toegevoegd, dan moet je rekenen op een meerprijs van 45 euro per jaar.
  • Het aantal incidenten in jouw database. De webhost zal jouw back-ups voor jou bewaren, en je kan er dan ook van op aan dat bij een storing of een dataverlies niet al jouw gegevens op straat komen te liggen. Het openen van een back-up kost echter wel extra; per incident zal je 150 euro moeten neertellen. Daarvoor krijg je de kosten van het openen en decomprimeren van een back up, het filteren en het terugplaatsen van de bestanden.

Vraag om offertes

Wil jij een database laten maken met MySQL, dan vraag je het beste eerst offertes op. Je krijgt aanbiedingen van diverse webdesigners die zich hiermee bezig houden. Het kost een paar minuten van jouw tijd en je kan vrijwel direct beginnen met prijzen vergelijken.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.