Kosten website WordPress

Steeds meer mensen en bedrijven hebben hun eigen ruimte op het internet. Daar waar je tegenwoordig de grootste websites kan laten bouwen en die via een webhost op het internet kan plaatsen kiezen steeds meer mensen ervoor om te betalen al naar gelang ze afnemen. Een website host die daar helemaal op inspeelt is WordPress. Je betaalt daar een variabel tarief; wij keken wat je betaalt en waar je dan precies voor betaalt.

Voor altijd gratis

Dit is de optie die de meesten als muziek in de oren klinkt; WordPress zonder verborgen kosten; het is gewoon voor altijd gratis. Je krijgt een eenvoudige website die je in minder dan een dag in de lucht hebt. Met 5 minuten plaats jij op deze site jouw content. Je krijgt er behoorlijk wat basic functies voor, en het kost je alleen jouw eigen tijd. Verder kost het nul komma niks.

De Personal variant

De gratis optie geeft jou een extraatje wat niet iedereen even fijn vindt; reclames. Die zie niet alleen jij, maar ook de bezoekers van jouw site. Wanneer jij dit niet wil kies je voor de betaalde variant. Je kan dan kiezen voor de goedkoopste betaalde versie; de Personal variant. Er zitten een aantal verbeteringen in dit pakket ten opzichte van de gratis variant die we straks voor je toelichten.

De Premium variant

Dit is de optie die wordt geadviseerd aan ondernemers en freelancers. Je maakt een eigen website waarbij je designtools tot je beschikking krijgt die behoorlijk geavanceerd zijn. Je hebt de gelegenheid voor CSS bewerking, en daarnaast kan je audio en video toevoegen op jouw site. Je kan daardoor je eigen advertenties online plaatsen in de Premium variant.

De business variant

Profileer jouw bedrijf optimaal met de business variant. Je hebt onbeperkt toegang tot de themasjablonen van WordPress premium en business. Daarnaast heb je recht op een ondersteuning van Google Analytics waardoor jouw website wordt gevonden op zoekmachines. Je kan het merk WordPress laten verdwijnen van jouw website in deze variant waardoor je wel gebruik maakt van hun dienstverlening maar niet als gebruiker van WordPress herkenbaar bent.

Hoeveel betaal jij voor een WordPress pakket

We vroegen de prijzen op voor een WordPress pakket en kwamen tot de volgende tarieven:

Wat voor pakket kies je Wat zit erbij inbegrepen Voordelen Prijs per maand (maar op jaarbasis gefactureerd)
Gratis pakket Een subdomein van WordPress.com.

Alle essentiële jetpack functies.

3 GB opslagruimte.

Standaard design aanpassingen.

Ondersteuning via de WordPress community.

Honderden gratis WordPress thema’s.

Gratis pakket
Personal pakket Aangepaste domeinnaam.

Essentiële jetpack functies.

Standaard design aanpassingen.

6 GB opslagruimte.

Ondersteuning via e-mail en live chat met medewerkers.

Honderden gratis WordPress thema’s.

Verwijderen van WordPress.com advertenties.

4 euro per maand
Premium pakket Aangepaste domeinnaam.

Essentiële jetpack functies.

13 GB opslagruimte.

Onbeperkte premium thema’s.

Ondersteuning via e-mail en live chat met medewerkers.

Geavanceerde design aanpassingen.

Verwijderen WordPress.com advertenties.

Mogelijkheid om aan je site te verdienen.

Videopress ondersteuning.

 

8 euro per maand.
Business pakket Aangepaste domeinnaam.

Essentiële jetpack functies.

Onbeperkte opslagruimte.

Geavanceerde design-aanpassingen.

Onbeperkte premium en business thema’s.

Ondersteuning via e-mail en live chat met medewerkers.

Verwijderen WordPress.com advertenties.

Mogelijkheid om aan je site te verdienen.

Videopress ondersteuning.

Live cursussen om aan deel te nemen.

SEO hulpmiddelen.

Plugins installeren.

Thema’s uploaden.

Implementatie van Google Analytics.

Verwijderen merk WordPress.com merk.

 

25 euro per maand

 

  • Als je alle kosten zelf moet betalen. Zijn de kosten van WordPress niet aftrekbaar van de belastingen, en komen ze dus voor eigen rekening; neem dan een goedkoop WordPress pakket. Wil je wel een mooie website en maakt het jou niet uit dat er advertenties door WordPress worden geplaatst, dan kan je kiezen voor het basispakket. Wil jij net wat meer en wil je de advertenties van WordPress kunnen verwijderen, dan kies je voor de Personal variant.
  • Als je de kosten van de belasting kan aftrekken. Kosten van WordPress zijn aftrekbaar van de belasting wanneer je ondernemer bent. Wil jij een website waarbij je de kosten aftrekt en waar je echt als ondernemer je geld mee kan verdienen, dan kom je in de Premium of de Business variant terecht. Je kan dan een behoorlijk aantal interactieve functionaliteiten laten inbouwen. De kosten van jouw WordPress site mag je als bedrijfskosten opvoeren bij de aangifte inkomstenbelasting. Alle zaken als Webhosting zitten bij de prijs inbegrepen.

Vraag om offertes

Wil jij een website en webhosting op maat, vraag dan eerst offertes op. Dat doe je heel eenvoudig met onderstaande functie. Je krijgt gelijk een aantal offertes op maat in jouw mailbox om te vergelijken.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.